Program Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder program, varianter, uttal och böjningar av program

Program synonym, annat ord för program, vad betyder program, förklaring, uttal och böjningar av program.

Synonymer till program

Vad betyder och hur uttalas program

Program uttalas pro|gram [-am´] och är ett substantiv -met; pl. program, best. pl. -men.

Program betyder:

Ordformer av program

Singular

program
obestämd grundform
programs
obestämd genitiv
programmet
bestämd grundform
programmets
bestämd genitiv

Plural

program
obestämd grundform
programs
obestämd genitiv
programmen
bestämd grundform
programmens
bestämd genitiv

Program är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Program på Engelska

 • programme, (program - US) theatre programme, party programme, party manifesto, aid programme, what is on the programme this evening?, a traffic policy programme
 • (program - US), programme news programme, children', s programme, compere, host, (emcee (US)), TV programme, a programme on India, (radio) programme 3
 • software, program - calculation programme, Word is a word processing programme, a longer form: computer programme

Hur används ordet program

 1. Årets Program: ROBINSON av MastiffMotivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt än någonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. (dagensmedia.se)
 2. Fågelskyddsområde eller fågelreservat är ett naturskyddsområde där åtgärder vidtagits för att bevara ett habitat som är viktigt för fåglar. Det kan röra sig om våtmarksområden som av naturliga skäl lockar till sig mycket fåglar, eller områden som är viktiga för populationer av hotade fågelarter. Globalt finns det olika typer av skyddsområden, vars juridiska status varierar. Det finns exempelvis internationella skyddsprogram, EU-program, nationella- och regionala skyddsprogram. (wikipedia.org)
 3. Nygammalt - TV-program med stort inslag av folk- och gammeldans. (wikipedia.org)
 4. Generalförsamlingens sessioner är löpande under året, med början varje år under andra halvan av september. Vid omröstningar har varje medlemsstat en röst, men i många frågor kan inte församlingen fatta några större avgörande beslut, bara ge rekommendationer och föra diskussioner i olika frågor som berör FN:s område. Den kan dock besluta om budget, enas om tolkning av och utveckla internationella lagar, och stadfästa program för ekonomisk, kulturell och social utveckling och för de mänskliga rättigheterna. Generalförsamlingen fungerar som ett viktigt debattforum för medlemsstaterna. (wikipedia.org)
 5. De sex deltagarna får ett ämne på kuben (exempelvis ”ett tv-program”). Kuben öppnas och personen inuti visar svaret via charader. Den person som först tror att han/hon kan svaret trycker på sin knapp och svarar. Blir det rätt går han/hon vidare i programmet, men blir det fel får deltagaren sätta sig i publiken. De tre första som får rätt går vidare till omgång 2. (wikipedia.org)
 6. Globetrotter är ett musikalbum från 1980 av Björn Afzelius, samt namnet på en låt från albumet (se nedan). Det är Afzelius första album i gruppen Globetrotters, som var resultatet av ett TV-program Afzelius skulle medverka i, och till vilket han delvis behövde några nya musiker. (wikipedia.org)
 7. After Shaves tv-serie En himla många program samt revyn Grisen i säcken. (wikipedia.org)
 8. Gratisprogram eller freeware är datorprogram som är kostnadsfria att använda. Till skillnad från spridprogram (shareware) kan gratisprogram användas obegränsad tid och obegränsat antal gånger. I allmänhet avser gratisprogram kostnadsfri proprietär programvara, det vill säga program där användaren inte har tillgång till och rätt att ändra i källkoden. Vanligen innefattas således inte fri programvara i begreppet. (wikipedia.org)
 9. Historiskt, och även i vissa kulturer än idag, har grimaser använts för att skrämmas. Nu används de också ofta för att uppnå humoristiska effekter. Ordet kommer från franskans Grimace, och förekommer även i engelska med samma stavning. Grimaser används till exempel i arga leken, en lek som Kristian Luuk lekte med gästerna i sitt TV-program Sen kväll med Luuk. (wikipedia.org)
 10. Många gymnasieutbildningar är huvudsakligen förberedande för högre studier, men det finns även de som huvudsakligen är yrkesutbildningar. Även elever på yrkesutbildningar har dock rätt att läsa in grundläggande behörighet i Sverige. En fullständig gymnasieexamen, vilket tidigare hette Slutbetyg krävs för tillträde till högskoleutbildning. Detta kriterium kallas också högskolekompetens. Alla teoretiska gymnasieprogram ger automatiskt grundläggande behörighet till högskolestudier. På praktiska program har eleven rätt till att läsa in grundläggande behörighet för vidare studier. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.