Viktigt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder viktigt, varianter, uttal och böjningar av viktigt

Viktigt synonym, annat ord för viktigt, vad betyder viktigt, förklaring, uttal och böjningar av viktigt.

Synonymer till viktigt

Hur används ordet viktigt

  1. Bostaden är en plats där vi tillbringar mycket tid och därför är det extra viktigt med en bra miljö. Många hyresgäster vänder sig till oss för att de besväras av rök i sina hem, det gör att vi vill agera utifrån det och erbjuda en rökfri boendemiljö när vi utvecklar nya hem, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam i uttalandet. (källa)
  2. Var gränsen går och vilka metoder som är motiverade bestäms inför varje aktion. Klinmeister nämner ett viktigt kriterium: vad som gynnar djuren. (källa)
  3. Varför är det öppna samtalet viktigt. (källa)
  4. Det är som att ta en långpromenad med en god vän. Inte han eller hon du träffar jämt. Ni som garvar åt att någon av er blev lite för full på senaste festen, ni som jämför bostadspriser eller suckar över hur dumma de är på jobbet. Nej, det här är en vän du inte träffat på länge. Och du har berättat något viktigt. Om ditt liv, om något som oroar dig, eller som gör dig glad. (källa)
  5. Papegojsjukan kommer från en bakterie som många fåglar bär på utan att själva bli sjuka. Det smittar via inandningsluften som kontaminerats med partiklar från fågelträck. Därför är det är viktigt att vara försiktig när man till exempel torkar bort fågelspillning från utemöbler eller rengör fågelbord. (källa)
  6. Jag tror att det här hjälper både fysiskt o psykiskt. Man behöver sol, jag tror att det är viktigt för de äldre att få den där lilla fina och extra stunden, säger Ann Eriksson och fortsätter. (källa)
  7. Fågelskyddsområde eller fågelreservat är ett naturskyddsområde där åtgärder vidtagits för att bevara ett habitat som är viktigt för fåglar. Det kan röra sig om våtmarksområden som av naturliga skäl lockar till sig mycket fåglar, eller områden som är viktiga för populationer av hotade fågelarter. Globalt finns det olika typer av skyddsområden, vars juridiska status varierar. Det finns exempelvis internationella skyddsprogram, EU-program, nationella- och regionala skyddsprogram. (källa)
  8. Vanliga delar i en akademisk sammanfattning är en motivering till varför ämnet är viktigt, vad det är för problem som undersöks, metoden för att lösa problemet, resultaten av undersökningen samt undersökningens slutsatser. Den text som en sammanfattning summerar behöver inte vara publicerad. Det kan röra sig om sammanfattning av opublicerad forskning, som skickas in som deltagarbidrag till en vetenskaplig konferens. (källa)
  9. deras "kommunikation och betänkande" erfordrades vid nybesättande av riksämbetena. 1660 års additament togs som en kompromiss mellan de många stridande viljorna och intressena vid 1660 års riksdag. Det representerar på grund av sin allmänna tendens, som ej var gynnsam för högaristokratin, ett viktigt led i Sveriges konstitutionella utveckling, trots att det var gällande endast under Karl XI:s omyndighetstid. (källa)
  10. Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo på att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.