Justera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder justera, varianter, uttal och böjningar av justera

Justera synonym, annat ord för justera, vad betyder justera, förklaring, uttal och böjningar av justera.

Synonymer till justera

Andra språk

Justera på Engelska

  • adjust - adjust the brakes of the car
  • approve
  • injure

Hur används ordet justera

  1. Högnivåspråk avsedda också för systemprogrammering, såsom Modula-2 har i allmänhet konstruktioner som möjliggör användande av assembler för mindre kodblock, där man vill utnyttja sådana funktioner som inte stöds av kompilatorn eller som måste utföras på ett specifikt sätt. Den som har god förståelse för programspråket och kompilatorn kan också ofta få kompilatorn att generera önskad kod genom att justera hur han skriver programmet. (källa)
  2. Under 1950-talet blev det vanligt att bladen höljdes i glasfiber vilket gjorde klubborna lättare, billigare och tåligare. Det blev starten på en revolution där glasfiber blev ett allt viktigare som material i klubborna – även i skaften. 1980 kom klubbor i aluminium och redan året därpå godkändes de för bruk i NHL. Aluminiumklubborna var ännu lättare än glasfiber och dessutom kunde man byta blad på dem vilket höll kostnaden för nya klubbor nere. Under 1990-talet kom klubbor i kolfiber som lät spelarna själva justera sina klubbor – de var dock inte särskilt kostnadseffektiva. 1995 kom klubbor i kompositmaterial som idag är de helt dominerande. De är lätta och flexibla, men går också lätt sönder. Spelare förbrukar därför ofta många klubbor under en säsong. (källa)
  3. En jeansjacka är som namnet antyder en jacka av jeanstyg (denim) och har oftast en speciell grundmodell. Den klassiska jeansjackan knäpps med knappar framtill, har krage och två bröstfickor med ficklock. Längst ut på ärmarna finns en knapp och baktill i nederkant knappar och stroppar som ursprungligen är tänkta för att justera omfånget nedtill. Modellerna har med åren utvecklats och varierats i alla tänkbara former. Jeansjackan kan sägas vara en klassiker. Den första dokumenterade jeansjackan tillverkades av Levi Strauss någon gång runt 1880. Ungefär tio år hade då gått sedan Strauss och partnern Jacob Davis tog patent på de tåliga denimkläder som snart blev tongivande bland grovarbetare, cowboys och guldgrävare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.