Skulptera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skulptera, varianter, uttal och böjningar av skulptera

Skulptera synonym, annat ord för skulptera, vad betyder skulptera, förklaring, uttal och böjningar av skulptera.

Synonymer till skulptera

Andra språk

Skulptera på Engelska

  • sculpt

Hur används ordet skulptera

  1. Efter vidareutbildning kan en tandtekniker bli sjukhustandtekniker och arbeta med att bygga exempelvis estetiska proteser såsom ögon av akrylat, näsprotes eller öronprotes. En person som arbetar med detta kallas anaplastalog. För att jobba som anaplastolog så krävs den treåriga högskoleutbildningen till tandtekniker. Dessutom skall man kunna skulptera och modellera kroppsdelar samt kunna spegelvända objekt och ha mycket god färgkänsla. (källa)
  2. Sven Sidney är en filosoferande skulptör, som blivit anställd att skulptera stationens staty som kommer in två år för sent, spelad av Peter Rangmar. (källa)
  3. Exteriören som huvudsakligen utgörs av tre fasader med fyra torn vardera fick en mer praktisk användning genom att skulptera in berättelser från Bibeln direkt i fasaderna, i öst den av Gaudí uppförda Födelsefasaden som behandlar Jesus födelse och de gudomliga dygderna, i söder den ännu ej påbörjade Ärofasaden (katalanska: Façana de la Glòria) som behandlar vägen till gud samt i väst Passionsfasaden (katalanska: Façana de la Passió) som behandlar Jesus lidande och människans frälsning. Den rikt dekorerade Födelsefasaden färdigställdes 1930 och är den som tydligast uppvisar Gaudís inflytande. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.