Fullkomligt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fullkomligt, varianter, uttal och böjningar av fullkomligt

Fullkomligt synonym, annat ord för fullkomligt, vad betyder fullkomligt, förklaring, uttal och böjningar av fullkomligt.

Synonymer till fullkomligt

Andra språk

Fullkomligt på Engelska

 • completely, perfectly

Hur används ordet fullkomligt

 1. Hos romarna särskilt övergick adoptivsonen fullkomligt till adoptivfaderns familj, fick barnaställning och arvsrätt i förhållande till honom samt antog hans namn, stånd och offertjänst, men bibehöll ändå sitt gamla släktnamn (nomen) med förändrad ändelse såsom ett andra tillnamn (cognomen). (källa)
 2. Blomman hos arterna av detta släkte är fullkomligt aktinomorf eller likbladig, fodret är sambladigt och smalt, men kronan är fribladig och de fem kronbladen är därför mycket långskaftade. Ståndarna är 10 i 2 kretsar. (källa)
 3. Med ljud menas inte bara den mekaniska vågrörelsen, utan även hörselförnimmelsen. Ljudvågor transporterar relativt lite effekt. En talande person sänder bara ut någon tusendels watt, vilket verkar rimligt då det inte är någon större ansträngning att tala. Ljud vore i stort sett utan intresse, ja, ljud skulle faktiskt inte ens finnas, om det inte fanns djur som exempelvis vi människor som kunde uppfatta små tryckvariationer i luft med hörseln. Vid ett frågeprogram på radio, Svar idag ställdes en gång frågan, huruvida det uppstår ljud då exempelvis en sten faller i marken från ett berg på en avlägsen planet. Svaret från experten (sannolikt astronomen Peter Nilson) blev något förbryllande: "I princip, nej." Han förklarade, att om det inte finns någon organism närvarande som är utrustad med ett sinnesorgan som uppfattar sådana skillnader i luftens täthet som vi definierar som ljud, så uppstår heller inga ljud. Skillnader i planetens gasatmosfär i form av tryckskillnader skulle visserligen uppstå, men inte det vi kallar ljud. Detta kan i förstone låta paradoxalt, men 'ljud' i dess betydelse av 'hörselförnimmelse' är ingen naturlag. Därtill fordras en organism som kan uppfatta och tolka ljudvågor som just ljud. För oss människor är det exempelvis fullkomligt irrelevant i vad mån personer i vår omgivning alstrar elektromagnetiska fält förutom synligt ljus, eftersom vi, i motsats till vissa fiskar, saknar ett sinne som specifikt registrerar annan elektromagnetism än synligt ljus. Beträffande sådan elektromagnetism är vi således helt "döva". (källa)
 4. En undersökning vid universitetet i Arizona från 2004 antydde att 14–15 procent av den fullkomligt ätbara maten i USA lämnas orörd eller oöppnad. Det motsvarar ett värde av 318,5 miljarder kronor. (källa)
 5. Under 1980-talet fullkomligt exploderade branschen i och med att vanliga video-apparater gjorde det möjligt för folk att se pornografi i sina egna hem, mer praktiskt än Super8-filmprojektorer som används tidigare. Det var också avsevärt billigare att producera filmer med videokamera än med riktiga filmkameror. (källa)
 6. Rapphönan löper snabbt och flyger upp bullrigt. Den flyger snabbt med hastiga vingslag, men sällan långa sträckor. På marken gömmer den sig skickligt, och även när den trycker på en fullkomligt öppen och kal plats kan den vara svår att upptäcka. (källa)
 7. Kroppen är tätt täckt med långa, gröngula, svarta och rödgula hår, huvudet är "sammetssvart" baktill. Dess ben har fullkomligt cylindriska lår. (källa)
 8. Definitionen av en fullkomligt utförd spagat (samt sidvärtes spagat) är då genitalierna vidrör marken. (källa)
 9. Vindrutetorkare, anordning för att svepa bort fukt och smuts från ett transportmedels vindruta som uppfanns i New York 1903 av Mary Anderson. När vindrutetorkaren först presenterades mötte den stort motstånd. Folk tyckte att det var en fullkomligt onödig uppfinning, det var ju mycket bättre att göra som man alltid hade gjort. Började det regna så mycket att sikten blev lidande så plockade man helt enkelt bort vindrutan, la den i bakluckan och körde vidare. (källa)
 10. Guds transcendens – betecknar Guds fullkomligt annorlunda väsen i förhållande till den värld i vilken vi lever. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.