Fynd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fynd, varianter, uttal och böjningar av fynd

Fynd synonym, annat ord för fynd, vad betyder fynd, förklaring, uttal och böjningar av fynd.

Synonymer till fynd

Vad betyder och hur uttalas fynd

Fynd uttalas fynd och är ett substantiv -et; pl. fynd.

Ordformer av fynd

Singular

fynd
obestämd grundform
fynds
obestämd genitiv
fyndet
bestämd grundform
fyndets
bestämd genitiv

Plural

fynd
obestämd grundform
fynds
obestämd genitiv
fynden
bestämd grundform
fyndens
bestämd genitiv

Fynd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fynd på Engelska

  • discovery, find, bargain - bargain price, ancient (prehistoric) find

Hur används ordet fynd

  1. Det var där Eliot gjorde silverfyndet. Ett mynt som förmodligen härstammar ifrån 13- eller 1400-talet. (källa)
  2. Enligt legenden grundades Abdera av Herakles till minne av hans älskade Abderos, men enligt historiska bevis var staden en koloni från Klazomenai. Dess grundande är traditionellt satt till år 654 f.Kr., något som inte har kunnat bekräftas, även om fynd av grekisk keramik från 600-talet f.Kr. stöder det. Dess välstånd hänför sig dock till 544 f.Kr., då en merpart av invånarna i Teos (inklusive poeten Anakreon) flydde till Abdera för att komma undan persernas invasion av Mindre Asien. Dess vanligaste typ av mynt, en grip, är identiskt med mynt från Teos, och de många silvermynten är berömda för sin skönhet och mångfald. (källa)
  3. Öns position mitt i Östersjön gjorde att gutarna tidigt blev en sjöfararnation. Redan från tidig järnålder finns talrika fynd som visar på kontakter med fjärran länder. (källa)
  4. Grottbjörnen var ungefär 30 procent större än en vanlig brunbjörn, och tros till skillnad från denna i huvudsak snarare ha varit växtätare än allätare, bland annat på grundval av reducering eller avsaknad av främre kindtänder, vilket kan ha gjort det lättare att tugga växtlighet. Den kan ha dött ut på grund av att klimatet förändrades vilket medförde att dess huvudföda försvann. Det antas också att den förhistoriska människan kan ha spelat en avgörande roll i grottbjörnens utrotning. Arkeologiska fynd som påminner om altare har hittats i direkt anslutning till björnfossil, vilket antyder att det fanns en grottbjörnsdyrkan hos forntida människor. 1983 fann man lämningar från 140 stycken grottbjörnar i Pestera Ursilor (Björngrottan) i Rumänien. (källa)
  5. Artportalen: Dagens fynd – senaste observationerna – bilder. (källa)
  6. Bara ett fynd av grönlandssiska (A. f. rostrata) har godkänts i Norden och den individen fångades på norska Utsira den 2 oktober 1936. (källa)
  7. Ursprungslandet antas vara Indien, och gurka har odlats sedan 5 000 till 4 000 år sedan. Först 1 000 år senare hade gurka kommit till Egypten. Visserligen har man inte gjort några arkeologiska fynd i Egypten, som direkt pekar på gurkodling, men av ett bibelavsnitt avseende det av Moses anförda uttåget ur Egypten framgår att israelerna kände till gurka från Egypten. Man räknar med att israelerna medförde gurkodlingskonsten till vandringsmålet Kanaans land, som motsvarar dagens Israel och Palestina. Från Mellanöstern har sedan gurkan spridits över världen. (källa)
  8. Gästrikland ingår i en vidare definition av Bergslagen och fynd av järnhantering under järnåldern har gjorts i landskapet, exempelvis Kråknäsjärnet från 400 e.Kr. Järnhantering i Gästrikland och södra Hälsingland tros under Vendeltiden (600-talet och senare) ha konkurrerat ut den omfattande järnframställning som tidigare bedrevs i Mellannorrland. (källa)
  9. Som andra enkla symboler har svastikan uppstått och använts inom flera historiska kulturer oberoende av varandra, i Europa exempelvis inom den minoiska kulturen. Fynd på brukskeramik har också gjorts på det europeiska fastlandet, bland annat kring floden Donau, och även så långt norrut som Nydam mose på södra Jylland i Danmark. I Nordeuropa är den ganska vanlig på föremål från folkvandringstid och förekom under den efterföljande Vendeltiden på brakteater. Sæbøsvärdet bär en svastika och symbolen förekommer på ett antal danska runstenar. I fynden från Sutton Hoo förekommer även svastikor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.